Uutinen / 17.9.2024

Siinä on energiaa.

Helen lanseeraa uuden brändikonseptin, kun valtakunnallinen Siinä on energiaa. -brändikampanja käynnistyy viikolla 38. Monikanavaisen lanseerauskampanjan voi nähdä niin ulkomainonnassa, televisiossa, digikanavissa kuin elokuvateattereissa. Konseptin ytimessä on viesti siitä, että konkreettisen energian, kuten sähkön ja lämmön, lisäksi energiaa on kaikkialla ympärillämme. Haluamme nostaa näkyväksi erityisesti ihmisten välisen energian.

Energiasektorilla on usein vaikea erottua, sillä alan yritykset tarjoavat samankaltaisia palveluita. Tämän vuoksi energian markkinointi keskittyy usein vastuullisuuteen. Harva rikkoo alan konventioita, ja silloinkin puhutaan yleensä yksittäisistä kampanjoista. Tämän vuoksi energiayhtiöt eivät yleensä herätä kuluttajissa vahvoja tunteita, ellei kyse ole sähkön hinnasta.

– Siinä on energiaa. -konseptimme kannustaa oivaltamaan, että energiaa on kaikkialla, vaikka emme voi sitä nähdä. Tämä monivuotinen brändialusta luo punaisen langan kaikelle tulevaisuuden mainonnalle ja brändikäyttäytymiselle. Se ei ole yksittäinen kampanja vaan johtoajatus, joka rakentaa sekä brändillemme että markkinoinnillemme tunnetason. Haluamme, että ihmiset alkavat havainnoida energiaa ympärillään ja aina, kun energia tulee mieleen, kun tuntuu siltä, että ”siinä on energiaa”, tulee mieleen Helen, tiivistää Helenin brändistä ja viestinnästä vastaava johtaja Susan Patronen.

Strategiseksi kumppaniksi Dagmar

Helen valitsi vuoden alussa käynnistyneeseen brändin kirkastusprojektiin sekä uuden brändikonseptin rakentamiseen strategiseksi kumppaniksi Dagmarin. Tavoitteena oli vahvistaa Helen-brändiä, ei niinkään rakentaa brändiä uudelleen, sillä energiasivistystyö ja erilaiset tapahtumat ovat vieneet Helen-brändiä hienosti eteenpäin viime vuosina. Emme halunneet muuttaa elementtejä, joista meidät tunnetaan, kuten brändin nimeä, logoa tai värejä. Sen sijaan lähdimme brändin kirkastuksella yksinkertaistamaan viestiä ja tehostamaan brändinhallintaa.

Yksinkertaistamisen avulla tavoittelemme tunnistettavuuden kasvattamista eri kohtaamispisteissä siten, että visuaalinen ilme ja viesti ovat mahdollisimman yhdenmukaisia niin taktisessa kampanjassa, jatkuvassa digimarkkinoinnissa, asiakasviestinnässä kuin brändikampanjassa.

– Olemme innoissamme yhteistyön tiivistämisestä Dagmarin kanssa luovan suunnittelun ja brändinhallinnan puolelle. Aikaisempi yhteistyö mediasuunnittelun osalta luo hyvän pohjan luovan suunnittelun puolelle. Uskomme saavamme enemmän synergiaetua, kun pääsemme suunnittelemaan ja kehittämään brändiä ja kampanjoita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, Patronen summaa.

– Olimme todella kiitollisia, että ehdotuksemme johti yhteistyöhön Helenin kaltaisen yhtiön kanssa. Brändistrategia laadittiin tutkitun tiedon ja asiakasymmärryksen pohjalta. Sitten luova tiimimme suunnitteli monipuolisen konseptin perustuen valittuun strategiaan. Mediasuunnittelu ja kampanjatuotanto kulkivat kaikessa suunnittelussa jatkuvasti mukana. Tekeminen oli sähäkkää ja heleniläisten kanssa muodostettu tiimi energinen, kertoo asiakkuusjohtaja Ossi Leander Dagmarista.

Katso brändifilmi täältä

Lue lisää aiheesta

Helen